We found 0 results. View results
Your search results

Загальноосвітня школа №47 у Миколаєві

Миколаївська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №47 знаходиться в Корабельному районі по вулиці Торгова, 47. Зараз це сучасний навчальний заклад з усім необхідним для успішної освіти.

Історія школи №47 

Кожен навчальний заклад у нашому місті має свою унікальну історію. У будівлі колишнього госпіталю в 1869 році була заснована школа під номером 4. У різний час школою керували справжні професіонали своєї справи. Першим керівником загальноосвітньої установи став Гмірін В. І. У 1920 році в школі навчалися сім років, а перший випуск відбувся в 1927 році. Другим директором школи у 1939 році була Лесенко І. Ф. ., пізніше Голубченко І. П., і ще пізніше Денисенко Н. П. 

У 1952 році на посаду директора вступив Хільченко М. П. У цей час школа переїхала до нового приміщення, розраховане на 380 місць. Збудували школу на місці церкви, яка була зруйнована під час війни.30 викладачів працюють уже в новій школі, яка через якийсь час стає загальноосвітньою середньою. Мова навчання – українська.

У 70-ті роки селище Жовтневе увійшло до складу Миколаєва і цей навчальний заклад перейменували на Миколаївську середню школу під номером 47. Навчальний заклад на той час вважалося одним з найкращих у районі та області.

Після Хільченко пост директора зайняв Ожаровський І. Г. – ветеран Великої Вітчизняної війни, учитель математики. Наприкінці 70-х років керує школою №47 Журецький Я. І., а після нього відповідальність за школу взяла колишня учениця, вчитель французької – Вдовиченко Р. П.  Наступний директор – Бочарова В. Р., вчитель математики, яка успішно керувала школою цілих 25 років.

Compare Listings