We found 0 results. View results
Your search results

Миколаївський національний університет імені В. А. Сухомлинського

Миколаївський національний університет імені В.А. Сухомлинського – найстаріший навчальний заклад у місті Миколаєві.

Історія створення

Ідея створити цей навчальний заклад виникла ще в 1860-му році, але втілити її в життя вдалося тільки 18 липня 1913 року, саме в цей час був створений Миколаївський учительський інститут. Знаходився він по вулиці Нікольській, 12, але зараз приміщення не використовується, оскільки перебуває в аварійному стані.

У 1913 році було зараховано всього 29 осіб і 22 закінчили інститут. Навчатися в інституті могли представники всіх національностей та віросповідань, але жінок почали приймати лише з 1919 року.

Очолив навчальний заклад Петро Миколайович Жданов. Перші студенти навчали російську мову, історію, географію, фізику, математику, креслення та малювання, музику, гімнастику та Закон Божий, а також, на вибір, латину, садівництво, виноградарство. Інститут продовжував роботу і під час Громадянської війни, а у 1919 році студентів стало набагато більше – 173.
Під час Великої Вітчизняної війни заняття довелося призупинити і тільки в 1944 студенти знову повернуться до аудиторії.

Університет зараз

Після закінчення Великої Вітчизняної війни навчальний заклад починає стрімко розвиватися: збудовано другий корпус, відкривається історичний факультет, військова кафедра, відділ психології.У радянський період ВНЗ носив ім’я Віссаріона Бєлінського, з 2003 року був перейменований в університет імені Василя Сухомлинського.

Зараз навчальний заклад має статус класичного національного університету. Тут навчається багато студентів, працює близько 300 викладачів.

Здійснюється підготовка бакалаврів за 32 спеціальностями. Навчально-виховний процес здійснюють 28 кафедр. На базі таісторичного факультету створено постійно діючу археологічну експедицію дослідження городища «Дикий сад» , цей проект визнано унікальним на території України З 2018 року студенти під керівництвом археологів України можуть проводити різноманітні дослідження античних пам’яток Ольвії, Березані та інших.

Compare Listings