We found 0 results. View results
Your search results

Оформлення права власності на квартиру в новобудові у 2020 році

20.11.2023

Як відомо, з 1 січня 2016 року повністю змінився процес реєстрації нерухомості. Наразі реєстрація права власності на нерухомість може проводитись уповноваженим нотаріусом. А також можна звернутися до центру надання адміністративних послуг – документи розглядатиме державний реєстратор. Свідоцтво про власність, надруковане на папері, вже застаріло та більше не видається, а реєстрація на нерухомість проводиться через спеціальні ресурси в інтернеті.
Якщо говорити про оформлення права власності на квартиру в новобудові, слід врахувати, що не кожен забудовник займатиметься переоформленням права власності. У такому разі доведеться займатись цим питанням самостійно.
Одним із головних документів для оформлення права власності на квартиру є її технічний паспорт. Його роблять сертифіковані інженери, «навести довідку» про які та перевірити відповідну кваліфікацію можна у Реєстрі атестованих осіб Мінрегіонбуду.
Для цього необхідно мати такий пакет документів:

  •  паспорт та ідентифікаційний код;
  •  інвестиційний договір;
  •  додаткові угоди до інвестиційного договору;
  •  акт прийому-передачі квартири.

Після того, як у вас на руках техпаспорт, необхідно звернутися до нотаріуса або до органів місцевого самоврядування із заявою про реєстрацію права власності на квартиру в новобудові.Для цього необхідно надати: паспорт та ідентифікаційний код, договір, підписаний між вами та забудовником та всі додаткові угоди до нього, акт приймання-передачі квартири, документи від забудовника про те, що об’єкт ввели в експлуатацію та привласнили поштову адресу, довідка про те, щоб ви розрахувалися із забудовником, технічний паспорт на квартиру.
Якщо ви придбали квартиру в новобудові в іпотеку – додатково потрібно підготувати іпотечний контракт.
Документи для реєстрації права власності перевіряються протягом п’яти днів. Після реєструється право власності, і ви отримуєте витяг з реєстру. Виписка просто друкується на принтері у форматі А4. На ній не ставлять печаток чи підписів. Її також можна роздрукувати вдома, зайшовши до сайту Міністерства юстиції.
Щоб унеможливити різні ризики при купівлі нерухомості в новобудові, крім перевірки благонадійності забудовника, слід перевіряти вид та форму договору на підставі якого здійснюватиметься державна реєстрація права власності на нерухоме майно.

Compare Listings