We found 0 results. View results
Your search results

Від чого залежить вартість квадратного метра в новобудовах?

20.11.2023

Вартість квартири – головний фактор, яким керуються покупці після ухвалення рішення про купівлю житла. Вибираючи квартиру в новобудові, слід пам’ятати, що вартість квадратного метра залежить від певних факторів. У цій статті розглянемо фактори, що впливають на ціну житлової нерухомості у нових будинках.

Клас житла. Бує так, що ви розглядаєте пропозицію від двох начебто схожих ЖК, які знаходяться в одному районі, але помічаєте, що вартість квадратного метра в них дещо відрізняється. Швидше за все, річ у тому, що ці житлові комплекси різних класів. Кожен клас житла має свої особливості, які відповідно оцінюються під час їх продажу.

Ррозташування житлового комплексу. Чим ближче до центру будується будинок, тим вищою буде вартість квартир. Також вартість залежить від розмірів населеного пункту та рівня доходів мешканців. Вище квадратний метр у будинках, що розташовані у рекреаційних зонах, поблизу набережних, парків, історичних пам’яток. Розташування – одне з основних чинників ціноутворення.

Додатковий комфорт будинку. Чим більше комфорту та безпеки в будинку, тим вищою буде ціна квадратного метра. До ціноутворюючих факторів відносять такі об’єкти: достатня кількість вантажопасажирських та пасажирських ліфтів; підземні, прибудинкові, криті паркінги; системи відеоспостереження, пожежної безпеки, сигналізації, контролю доступу; консьєрж, охорона; ресторани, фітнес-центри, дитячі садки та інші об’єкти інфраструктури у комплексі; місця для відпочинку у дворі, лаунж-зони та ін.Планування. Ціна квартир з вдалими плануваннями, з просторими зонами зберігання, великою кухнею та санвузлом може бути вищою. Житло на перших та верхніх поверхах часто обходиться дешевше. Але здебільшого нижні поверхи використовують під комерцію. А якщо верхні квартири облаштовані під пентхауси з високими стелями, панорамними вікнами, то їх вартість навпаки буде вищою. Тому залежність ціни від поверху варто розглядати для кожного будинку окремо.

Інфраструктура. Школи, дитячі садки, торгові центри, супермаркети – наявність усієї необхідної інфраструктури у кроковій доступності незмінно призводить до збільшення вартості житла.

СТепень готовності об’єкта. Один з основних факторів, що впливають на ціну квадратного метра. В об’єкті на стадії котловану і в такому ж зданому будинку, розташованому поруч, вартість квадрата може відрізнятися на 30-40%.

Технологія будівництва. Панельне житло найдешевше, об’єкти із застосуванням монолітної технології середні за ціною, а цегляні відносяться до вищого цінового сегменту. Залежно від технології будівництва вартість квадратного метра в новобудовах може відрізнятися на 10-20%.

Оздоблення квартири. Існує кілька варіантів обробки житла в новобудовах – чорнове, чистове і з ремонтом. Найменше коштуватиме квартира з чорновим оздобленням. Ціна квартири з оздобленням та без неї відрізняється від 15 до 30%.Але якщо замовити у забудовника елітний дизайнерський ремонт «під ключ», різниця може бути більшою.
Зважаючи на всі характеристики, ви зможете зрозуміти, наскільки об’єктивна вартість квартири.

Compare Listings