We found 0 results. View results
Your search results

Відділення Одеського купецького банку

Відділення Одеського купецького банку досі прикрашає історичну частину міста Миколаєва. Розташована вона на вулиці Фалєєвській, 12. Будівля була побудована в 19 столітті в стилі історизм.

Розкажемо трохи про функцію будівлі. У 1911 році з ініціативи одеських і московських промисловців у будівлі почав роботу Одеський купецький банк. Засновником банку виступав А.Я. Бродський, він став у результаті головою правління. Через 5 років установа була реорганізована і переведена в Петроград під назвою «Російський торговий і транспортний банк». Керував ним Михайло Маркович Ландау. Він був купцем 20-ої гільдії та представляв інтереси Бразилії. Усього за період з середини 1860-х років і до 1920-го року в Миколаєві працювали представництва 17 держав. Частина дипломатів приживалась у нашому місті, купувала будинки, відійшовши від дипломатичної служби, залишалася жити в Миколаєві зі своїми сім’ями.

Також Михайло Маркович був і віце-директором Миколаївського відділення Північного банку, і агентом Страхового товариства «Росія ». Батько Михайла, Марк Мойсейович Ландау був гласним міської думи в 1872-1876 роках, у його власності була експедиційна контора.

Зараз, на жаль, у будівлі не статусу і вона не застрахована від різних пристроїв та несанкціонованих дій.

Compare Listings