We found 0 results. View results
Your search results

Підготовка квартири до продажу: практичні поради

16.11.2023

На вторинному ринку Миколаєва виставлено тисячі квартир, у кожному районі за покупців конкурують сотні власників житла. За такого ринку продавцям досить складно утримати ціну на квартиру. Тому готувати квартиру до продажу дійсно потрібно, щоб саме ваш об’єкт виглядав вигідніше на тлі інших. Зазначимо, що підготовлена ​​до продажу квартира завжди приваблює більшу кількість покупців і, як наслідок, угода відбудеться швидше. А щодо обсягу вкладень, то все залежить від типу об’єкта. Експерти ринку нерухомості розповідають про основні правила підготовки квартири до продажу.

Підготовка квартири до продажу: як все зробити правильно

Щоб правильно і швидко продати житло в Миколаєві на руках слід мати всі документи на квартиру, це суттєво впливає на швидкість угоди. Підготовка пакету документів – це найважливіший етап. Кожен потенційний покупець на перегляді спитає про наявність усіх документів. Професійні агенти з нерухомості насамперед перевіряють як справи з документами. Якщо є якісь проблеми з документами, вони втрачені чи якісь інші ситуації, їх треба неодмінно вирішити.

Які документи мають бути підготовлені?

Документи – це безпека угоди та головний фактор вигідної угоди купівлі-продажу.

  1. Паспорт та ідентифікаційний код.Без цих документів може бути оформлена жодна угода купівлі-продажу. Якщо квартирою володіють кілька власників, потрібні їх документи чи довіреність.
  2. Свідоцтво про шлюб. Якщо житло було куплено у шлюбі, то потрібна письмова угода подружжя або чоловіка на продаж.
  3. Документ, що підтверджує право володіння. У законодавстві України є 14 видів документів, що підтверджують право власності. Це може бути: свідоцтво про право власності, договір купівлі-продажу, span>заповіт, свідоцтво про приватизацію, документ про результат торгів, рішення суду та інші. Документи, видані до 2013 року, вимагають обов’язкового внесення до електронного Державного реєстру нерухомості.
  4.  Технічний паспорт на об’єкт.
  5. Експертна оцінка нерухомості. Найкраще звернутися за допомогою до експертів.
  6. Довідка Форми-2, в якій вказується кількість зареєстрованих людей.Її можна отримати у ЖЕКу чи ОСББ.
  7. Довідка про відсутність боргів, її отримують у ЖЕКу або ОСББ.

Чи варто робити ремонт під час підготовки квартири до продажу?

Існують різні думки з приводу передпродажного ремонту квартири. Ріелтори зазначають, що під час продажу квартири економ класу навряд чи вдасться повернути гроші в повному обсязі, навіть якщо це буде косметичний ремонт, не кажучи вже про капітальне. Якщо ваша квартира зовсім у “убитому” стані, то можна освіжити стіни новими шпалерами, постелити лінолеум, підкорити вимикачі та розетки. На ціну це вплинути не зможе, але може вплинути на терміни продажу. Схожа ситуація із квартирами без ремонту в новому будинку. Зовсім інакші справи з квартирами в бізнес і еліт класі. Купуючи квартиру в цьому класі, покупець цінує комфорт і свій час, тут актуальний формат квартир “заїдь і живи”.

Підготовка квартири до перегляду 

Експерти радять звернути увагу на те, що бачить покупець в першу чергу. Найпростіше, якщо квартира знаходиться в новому будинку, тут все виглядає охайно та акуратно. Що не завжди можна сказати про житло в старому житловому фонді, зверніть увагу на стан під’їзду. Очевидно, що приміщення квартири має бути чистим та просторим, без зайвих запахів. За станом житла краще отримати пораду від експерта.

На переглядах обмежте кількість членів сім’ї, найкраще довірити покази ріелтору, він точно знає як показати нерухомість у кращому світлі. Після переглядів клієнти часто кажуть, що сподобалося, а що ні. Варто звернути на це увагу для усунення недоліків.

Спробуйте знайти час, щоб підготувати квартиру до продажу, оскільки ці зусилля обов’язково окупляться надалі. Звертайтеся в АН “Оксаген”, ми допоможемо продати квартиру швидко та вигідно. Вирішивши зайнятися цією справою самостійно, ви ризикуєте витрачати багато часу і сил даремно. АН Оксаген має хорошу репутацію і давно працює на ринку нерухомості.

 

 

Compare Listings