We found 0 results. View results
Your search results

Скільки потрібно агентів, щоб вигідніше продати нерухомість?

16.11.2023

Багато хто думає: навіщо звертатися до агента, якщо я сам можу продати нерухомість. Питання: а як ви самостійно продаватимете? Багатьох власників вводить у подив. Займаючись продажем самостійно, можна продавати цілком ліквідну квартиру довгі роки. Також неправильна оцінка об’єкта, що продається – це вічний бич вторинного житла, кажуть експерти. Буває, що продавець через свою недосвідченість продає свою квартиру дешевше, ніж її ринкова ціна. Продати нерухомість допоможе досвідчений ріелтор, який має потрібний багаж знань та навичок, а також контактів. Він завжди виступає гарантом безпеки та прозорості угоди та за його участю угода пройде швидше та без зайвих проблем. У цьому матеріалі розповімо, скільки агентів потрібно підключити, щоб швидше та вигідніше продати нерухомість.

Скільки агентів необхідно підключити – одного або “всіх у місті”, щоб швидше та вигідніше продати квартиру?

Існує поширена думка, що якщо ви продаєте нерухомість за допомогою багатьох агентів у місті, угода відбудеться набагато швидше і вигідніше. Насправді це зовсім не так.

Одне з перших питань, з яким стикається продавець будинку або квартири: скільки агентів краще йому підключити до продажу свого об’єкта – одного або по максимуму “всіх у місті”. Багатьом здається, якщо підключити всіх агентів у місті, вони працюватимуть над вирішенням його питання, чи буде краще. В принципі так і є, але в цьому питанні є і свої нюанси.
Власнику нерухомості може здатися, що краще дозволити всім агентствам нерухомості продавати його об’єкт, роздаючи дані про продаж, при цьому нічого не платити і просто чекати, коли з’явиться покупець. Або ще простіше – розмістити оголошення на порталі. Агентства самі дзвонитимуть і цікавитимуться, чи можна продавати, жодних договорів вам не потрібно укладати і здається все працює. Але все не так просто. Коли вашу нерухомість продають усі ріелтори міста на рівних умовах, насправді виходить, що задіяні всі, але немає особливої ​​зацікавленості ні в кого. У цьому випадку агенти не мають впевненості в тому, що їм заплатять за виконану роботу. Банально, може випередити хтось із колег або ж ріелтор вкладатиме гроші в рекламу вашого об’єкта, а ви прийдете до іншого фахівця. Найімовірніше, ваш об’єкт все ж таки розмістять у базу. Але продемонструють лише тоді, коли з’явиться зацікавлений покупець, який готовий заплатити комісію і, звичайно, це буде не в першу чергу. Таким чином, ви ніби підключаєте до продажу всіх агентів, але насправді ніхто їй не займається.

На думку експертів ринку нерухомості найвдалішим рішенням є звернення в одне агентство нерухомості та надалі укладання з ним ексклюзивного договору. Про переваги даного договору можна прочитати тут..
Уклавши з продавцем договір, агент буде впевнений, що йому заплатять комісію, якщо він продасть об’єкт за певний термін. Відтак він вкладатиме гроші в рекламу, просуватиме об’єкт, а також може запропонувати своїм колегам частину комісії, якщо вони приведуть своїх покупців. Так, ви звертаєтеся начебто як до однієї людини, але насправді у продажу буде задіяно багато фахівців, які поділяють загальні принципи роботи.

Звичайно, ви самі маєте право вирішувати, яким способом продавати своє житло, але на ринку нерухомості занадто багато нюансів і «підводних каменів», якими так люблять користуватися шахраї, тому краще все ж таки скористатися допомогою спеціаліста. АН «Оксаген» має хорошу репутацію на ринку нерухомості в Миколаєві та області, у нас ви знайдете найвідповідальніших та найпорядніших фахівців! Завжди до ваших послуг!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings