We found 0 results. View results
Your search results

Терміновий продаж нерухомості: чи варто купувати?

16.11.2023

Купівля власного житла – важлива подія в житті кожної людини, і до цього варто підійти з особливою відповідальністю. Існує безліч нюансів, на які варто звернути увагу, наприклад, негативним сигналом може стати часта зміна власників, велика кількість прописаних, а також підозріло низька ціна, яка не відповідає ринковій. Експерти АН “Оксаген” поділилися своїм досвідом, у цій статті розповімо про терміновий продаж житла, чи взагалі варто розглядати таку пропозицію.
Вважається, що термінові продажі – найбільш вигідні для покупця за рахунок величезної знижки. Все ж таки така угода може приховувати недоліки, а часу розібратися – набагато менше, ніж у звичайних випадках. Розглянемо ознаки, за якими можна зрозуміти справжні причини термінового продажу квартири, адже в цьому випадку найважливіше зрозуміти, чим обґрунтовано терміновість продажу, і чи не є продавцем шахраєм.

Причини термінового продажу 

Терміновість передбачає завжди хорошу знижку. Саме причини продавця визначають терміновість продажу нерухомості, вони мають бути зрозумілими і для покупця. Будь-який продавець не терміново продаватиме нерухомість без поважних причин, хіба що заплановано обман (квартиру намагається продати аферист).

Спадщина 

Житло, отримане у спадок, може бути причиною швидкого продажу.Наприклад, спадкоємець проживає в іншому місті чи країні і не може продавати квартиру місяцями, відповідно він вирішується на терміновий продаж, пропонуючи хорошу знижку покупцю. Якщо власник підходить до продажу раціонально, він наймає ріелтора, якому він доручає займатися продажем, а сам прийде тільки підписати договір купівлі-продажу. Але, якщо квартира продається терміново і ще й за довіреністю, таку угоду краще не розглядати, якою б вигідною вона не здавалася. Варто зазначити, що нерухомість, яка дісталася у спадок зовсім недавно, може продаватися швидко, щоб на неї не заявили інші спадкоємці. А заздалегідь усіх претендентів перевірити складно, ними можуть бути неповнолітні чи люди, які мешкали останніми роками з власником.

Переїзд до іншого міста або країни 

Переїзд в інше місто або країну – одна з найчастіших причин термінового продажу квартири. Щоб облаштуватись у новому місці потрібні кошти, тому продавець і хоче продати нерухомість, якнайшвидше, при цьому він готовий зробити знижку. Все ж до переїзду, як правило, готуються ґрунтовно, і тут поспішність не є достатньо переконливою причиною для покупця, винятком може бути неліквідна квартира або квартира з проблемними документами, таку квартиру можна продавати досить довго. Експерти радять у цьому випадку ретельно перевіряти документи та інші моменти.

Розмін 

Часто при розлученні або за інших сімейних обставин, люди йдуть на терміновий продаж, щоб швидше з’їхати і купити окреме житло. У цьому випадку продавець може запропонувати певну знижку, але не таку суттєву, оскільки тут йдеться про купівлю кількох квартир.

Продаж іпотечної квартири 

Покупка іпотечної квартири для багатьох українців є можливістю вирішення квартирного питання, але ситуації бувають різні і сім’я може мати справу з певними фінансовими труднощами. І найкращим рішенням тут є продаж іпотечного житла, але здійснити продаж необхідно швидко, щоб не утворилася прострочена заборгованість та банк не забрав квартиру. Продаж такої нерухомості вже в будь-якому випадку передбачає знижку, так як угода проблемна і вимагає підготовки, а ще плюс терміновість. Для покупця така угода може бути справді вигідна. Ще одним плюсом купівлі іпотечної квартири є зниження ризиків обману з боку покупця, оскільки більшість коштів перераховує банк.

Що радять експерти ринку нерухомості 

Покупець у разі термінового продажу повинен зважити всі за і проти. Також він має оцінити, наскільки логічні дії власника. Зазначимо, що терміновість вигідна для аферистів, які хочуть здійснити все задумане якнайшвидше. Сенс один – виманити гроші перед тим, як покупець з’ясувати всі моменти. Терміновість не дозволяє перевірити квартиру на юридичну чистоту.
Підводячи підсумок, відзначимо, що терміновість може бути обумовлена ​​різними причинами, у тому числі і надуманими, цим вміло користуються шахраї. Рекомендуємо звернутися до грамотного ріелтора за порадою – чи достатньо причина продажу відповідає заявленій знижці. Звертайтеся в АН “Оксаген”, ми допоможемо з вибором відповідного житла та убезпечимо Вас від помилок! Телефонуйте, завжди раді допомогти!

Compare Listings