We found 0 results. View results
Your search results

ТОП-5 ознак вибору хорошої квартири на вторинному ринку

16.11.2023

Вторинний ринок житла – це область, де здійснюються угоди з нерухомістю, у якої раніше вже були власники.

Незважаючи на зростаючий інтерес покупців до новобудов, більшість операцій на ринку нерухомості в Україні проходять саме на вторинному ринку. І цьому є низка причин:

  • великий вибір – старих будинків, як і раніше, більше;
  • різна цінова політика: вторинний ринок величезний, можна купити недорогу квартиру в “хрущовці” або “сталінці” без ремонту, а можна купити розкішне житло в апартаменти в зданому в експлуатацію будинку в новому житловому кварталі;
  • можливість заселитися відразу;
  • обжитість житла: розвинена інфраструктура, завжди є все під рукою, можливість познайомиться з сусідами і так далі;
  • можливість візуально оцінити житло, а не купувати «кота в мішку»;
  • можливість мінімізувати ризик втрати коштів та великі шанси на повернення грошей за рішенням суду.

Напевно головним недоліком вторинного житла є юридичні ризики.Розкажемо у нашому матеріалі про ознаки гарної квартири на вторинному ринку.

Ознаки гарної квартири на вторинному ринку 

Як би там не було, купівля квартири на вторинному ринку має багато переваг, але є й недоліки. Фахівці радять звернути увагу на такі фактори як: терміновість, оплата перегляду житла, вимога оформлення угоди лише у знайомого нотаріуса чи вимога великого завдатку. При купівлі житла на вторинному ринку краще звернутися до професійного ріелтора, який досконально перевірить історію квартири і не дозволить вам нарватися на шахраїв.

Розповідаємо про головні ознаки безпечних у плані покупки квартир.

Ознаки гарної квартири: 

  1. У власника є всі документи. У власника квартири мають бути на руках усі документи на квартиру, у тому числі правовстановлюючі. Це мають бути оригінали, а не копії. Аферисти не мають оригінальних документів, але можуть надати інші документи, які можуть ввести покупця в оману. Як правило, шахраї мають лише ті документи, які їм вдалося дістати, і якщо покупець хоче побачити ще додаткові документи, то це може викликати агресію та невдоволення з боку афериста.Звертайте увагу на поведінку продавця, адже чесний власник завжди буде відкритий і надасть всі необхідні документи.
  2. Продаж тільки власником. Першим пунктом для перевірки квартири є визначення, хто її власник. Нерухомість продають і за довіреністю, але в цьому випадку важливо докопатися до істини і продаж проходить саме в такому форматі. В ідеалі, якщо власник особисто займається продажем та підписує документи на всіх етапах угоди купівлі-продажу. З довіреністю може бути будь-що – людина перебуває в недієздатному стані або взагалі не знає про продаж. Найпростіший спосіб обчислити перед вами власник житла чи ні – ставити якнайбільше питань. Справжній власник точно знає про свою нерухомість у деталях: від ремонту до документів.
  3. Продаж житла декількома власниками. Багато хто думає, що краще, коли в угодах бере участь мінімум людей. Але це завжди так. На практиці, аферисти найчастіше використовують підроблені документи на одну людину, тому що їх простіше і дешевше підробити. Якщо квартирою володіють кілька людей, особливо діти, це хороший знак. Це підвищує шанси, що з нею все гаразд. Важливо: якщо у квартири кілька власників, вам потрібна нотаріально завірена згода кожного з них. А у разі, якщо власником є ​​дитина – угода може відбутися лише з дозволу місцевого органу опіки та піклування.
  4. Власник квартири не поспішає продавати. Звичайно, ситуації в житті бувають різні, і деяким продавцям потрібно продати житло в короткий термін. Для покупця важливо знати, наскільки обґрунтовано терміновість продажу. Причинами термінового продажу може бути спадщина, переїзд до іншого міста чи країни, обмін житла чи інші причини. Терміновість продажу обмежує продавця у перевірці юридичної чистоти квартири, це може говорити про наявність будь-яких проблем, пов’язаних з документацією, станом нерухомості або сусідством. Тому краще, якщо квартира продається неквапливо.
  5. В угоді бере участь ріелтор. Агент з нерухомості – гарант безпеки угоди, він перевірить усі деталі, підкаже, як діяти у тій чи іншій ситуації, та підключить юристів своєї компанії. Аферисти не співпрацюють з агентами з нерухомості і практично завжди воліють діяти поодинці.

Приходьте до нас в АН “Оксаген” і ми підберемо для вас ідеальне житло. Купити квартиру з нами – безпечно та просто!

Compare Listings