We found 0 results. View results
Your search results

У яку нерухомість краще інвестувати зараз?

16.11.2023

Інвестиції в нерухомість, як і раніше, актуальні для багатьох українців через нестабільний курс валют, високу інфляцію та низькі проценти за депозитами. Багато хто хоче заробити на перепродажі житла, коли ціни підвищаться. За словами аналітиків, за останні півтора роки вартість житла в Україні піднялася на 16-19%. У Державній службі статистики України підрахували, що квартири протягом року подорожчали в середньому на 11,6%. Проте, незважаючи на стрімке зростання цін, експерти кажуть, що перспектив для бурхливого зростання цін у нашій країні поки що немає. Найактивніше ціни зростають зараз на первинному ринку. Але це зовсім не означає, що тут активно перепродують житло, просто багато українців більше не хочуть жити в будинках старої забудови і надають перевагу більш комфортним умовам.
Кращим способом зберегти гроші та отримати інвестиційний дохід в Україні залишається лише ринок нерухомості. Доступна іпотека поки що розвинена слабко і масового попиту не спостерігається.

Де зосереджений попит?

Щоб інвестувати з вигодою експерти радять купувати квадратні метри за містом або невеликі квартири в межах міста з добре розвиненою інфраструктурою та транспортною розв’язкою.

На ринку нерухомості України сьогодні найбільший попит зосереджений на ринку заміського житла, також покупці охоче інвестують в однокімнатні та двокімнатні квартири, які знаходяться у вдалих у плані інфраструктури локаціях.Саме на цю нерухомість ціни зросли найбільше. Ріелтори також кажуть, що найближчим часом можуть суттєво подорожчати заміські будинки. У цьому сегменті зараз спостерігається найбільший попит. Очевидно, люди втомилися за час карантину сидіти в тісних квартирах і почали більше звертати увагу на дачі та заміські будинки. Популярним став такий тип нерухомості, як таунхауси. Ціни на них зросли майже на третину по всій Україні. Попит припадає і на дачі, навіть без ремонту та всіх комфортних умов, де є можливість жити до холодної пори року. Експерти ринку нерухомості зазначають, що раніше дуже мало об’єктів продавалося у селищах, купували лише жителі сіл переважно один одного. Але в 2020 році ситуація змінилася і продажів побільшало. Чи змінюватимуться ціни на заміську нерухомість? Очевидно, що так. Цінник на заміські будинки може піднятися ще на 10% через попит, що зростає.
Найбільш ліквідними є однокімнатні квартири, рівень продажів яких на сьогоднішній день досить високий. Вони купуються саме як інвестиція з метою подальшого продажу за вищою вартістю чи здаванням у оренду. Хорошим попитом користуються також квартири бізнес-класу та сегменту комфорт у комплексах, побудованих на кшталт «місто в місті» або «0 км», де в пішій доступності є все необхідне для життя та відпочинку.

Покупка комерційної нерухомості в 2021 році – ще один хороший спосіб інвестувати кошти.Якщо приміщення розташоване в хорошому місці, воно окупиться досить швидко і приноситиме постійний дохід.

Чи варто зараз купувати квартиру? Все залежить від типу нерухомості та планів. Ситуація на ринку нерухомості в Україні, як і у світі, постійно змінюється, тому найкращим варіантом є відстеження актуальних пропозицій. Наше АН “Оксаген” допоможе знати сучасні тенденції. Ми допоможемо з вибором відповідного варіанта для інвестування! Звертайтесь, завжди раді допомогти!

Compare Listings