We found 0 results. View results
Your search results

Купівля квартири – пасивний дохід на майбутнє

16.11.2023

Нещодавно громадян України “порадували” новиною, що 40-річним не варто розраховувати на пенсію від держави, якщо тільки немає власних рахунків у недержавних пенсійних фондах.

До речі, в Україні цього року мінімальна пенсія складає з 1769 до 1854 гривень. Людина, яка пропрацювала близько 30-40 років на заводі, зараз отримує близько 4 тисяч гривень. З 1 жовтня 2021 року в уряді обіцяли збільшити виплати до 400 гривень особам, яким виповнилося від 75 до 80 років. Мінімальний розмір пенсійної виплати становитиме 2500 гривень. Якщо самі не подбаєте про майбутнє, то на допомогу від держави чекати не варто, навіть якщо ви справно сплачували податки. Тому подумати про забезпечену старість краще заздалегідь.

Які інструменти краще використовувати?

Ринок нерухомості в Україні залишається серед найпривабливіших для вкладення коштів та збільшення доходу. Інвестиція в квартиру може стати добрим джерелом пасивного доходу на майбутнє. Наприклад, здаючи квартиру в оренду в столиці, можна отримувати близько 12000 тисяч гривень на місяць, у Миколаєві вартість оренди нижча (близько 6000 тисяч гривень), це досить непоганий пасивний дохід. Точніша вартість оренди розраховується залежно від локації, типу будинку, кількості кімнат, району, ремонту та інших факторів.Звичайно, щоб купити квартиру потрібна велика сума, але, якщо говорити про людей 40 років і молодших, саме вони є економічно активним прошарком населення.

Є також варіант заробітку – депозит у банку, але, на жаль, банківська система в нашій країні погано розвинена і в останні роки інфляція забирає більшу частину відсотків, заробіток виходить не такий вже й суттєвий. Ринок цінних паперів також не розвинений достатньою мірою. Загалом лише інвестиції в нерухомість можуть гарантувати стабільний дохід у майбутньому.

Ще один плюс інвестицій у нерухомість – ціна, що постійно зростає, на квадратні метри в Україні. У столиці та інших великих містах України ціни на житло зросли в середньому на 10%. Темпи подорожчання залежать від регіону та класу житла. Первинний ринок виріс у ціні в середньому на 12,5%, а вторинний – 7-10%. Попит підвищується на 3-5% щомісяця. На думку фахівців, ціни і в майбутньому будуть зростати і потенціал точно є. Дорожуватиме і нове житло, і квартири на вторинному ринку.
Саме первинний ринок переважає як інструменти інвестування. Зараз до 60% угод тут – це інвестиційні, з метою подальшого перепродажу чи здачі в оренду. За час будівництва вартість об’єкта може зрости на 30-40%. Другий спосіб заробити на житловій нерухомості – орендний бізнес.Середній термін окупності квартири, що здається в оренду, становить 8-12 років залежно від типу будинку, його локації та інших нюансів. Обидва варіанти залишаються актуальними у 2021 році. Саме нерухомість – інструмент, за допомогою якого можна набути фінансової незалежності і не чекати від держави щомісяця $100.

Зараз на ринку є різні варіанти для покупки квартири: від безвідсоткової розстрочки до іпотечних програм банків-партнерів. Нерухомість у наш час можна порівняти з валютою, у квартири вкладають з метою заощадження грошей, продають, коли необхідно, обмінюють. У яку нерухомість краще інвестувати можна ознайомитись у цій статті https://oksagen.ua/blog/v-kakuyu-nedvizhimost-luchshe-investirovat-sejchas/.

Звертайтеся до нашого АН “Оксаген”, професійні ріелтори допоможуть з вибором відповідного варіанту для інвестування! Завжди раді допомогти!

Compare Listings