We found 0 results. View results
Your search results

Житловий будинок співробітників Мінзв’язку – пам’ятка радянського періоду

Будинок з вежею або будинок співробітників Мінзв’язку – одна з найкрасивіших будівель нашого міста. Зазначимо, що сама будівля – пам’ятка радянського періоду. на вулиці Адмірала Макарова, 8.
Об’єкт був побудований порівняно недавно, будівництво почалося в 1951 році. Миколаївська дирекція Мінзв’язку вирішила відвести ділянку та збудувати житло для своїх співробітників. У той час майже у всіх організацій вже були свої житлові будинки, а у зв’язківців – ні. Будували багатоповерховий житловий будинок чотири роки, і лише 1955 року воно було здано в експлуатацію. Результат перевершив усі очікування, будівля вийшла дуже гарна і несхожа на інші багатоповерхівки міста. Називали будівлю в народі “Будинок із вежею”. Перші мешканці святкували новосілля у грудні 1955 року у теплих кімнатах та з гарним видом на місто. Будинок має відмінну локацію і знаходиться на одній з найвищих точок Миколаєва.

Архітектура будівлі 

Будівля схожа більше на європейський будиночок 18 століття, ніж на миколаївські багатоповерхівки. Невимушена ліпнина фасадів надала дому легкості. Вежа коронувала два крила будинку. Саме через таку вежу, будинок став єдиним і унікальним у своєму роді. Що стосується стилю архітектури, переважає радянський монументальний класицизм. Будинок зараз є об’єктом культурної спадщини Миколаєва.

Compare Listings