We found 0 results. View results
Your search results

Як відновити втрачені документи на житло

07.03.2024

Відновлення втрачених документів на житло в Україні може залежати від конкретної ситуації та типу втрачених документів.

Можливість відновлення втрачених документів на нерухомість залежить від способу, яким ви отримали це майно – приватизація, купівля, спадщина чи подарунок.

Дублікати втрачених документів можна отримати у нотаріуса, який видавав оригінали. Нотаріус має право видавати дублікати документів, таких як договір купівлі-продажу, договір дарування, договір обміну та свідоцтва про спадщину згідно із законом чи заповітом.

Якщо ви не пам’ятаєте, який нотаріус реєстрував ваш документ, ви можете замовити платну довідку з Реєстру на сайті Мін’юсту. Ця довідка містить інформацію про дату реєстрації та нотаріуса, який її проводив, пояснюють юристи.

Крім того, в ЦНАПі можуть надати дублікати свідоцтва про приватизацію нерухомого майна. Перелік необхідних документів для цієї процедури слід уточнити у ЦНАПах, де надаються відповідні послуги.

Якщо ви отримали відмову

Якщо ви зіткнулися з відмовою в оформленні документів на право власності або в отриманні дубліката, проблема вирішується через судові процедури. Юристи рекомендують додати до заяви до суду письмову відмову від нотаріуса чи іншого уповноваженого органу, який видає документи на право власності.

Дуже важливо мати при собі документи на житло, оскільки вони гарантують захист власника від незаконних претензій та суперечок щодо прав на нерухомість. Крім того, вони необхідні при оформленні кредиту або іпотеки на нерухомість.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings