We found 0 results. View results
Your search results

Ризики при покупці квартири в новобудові чи чого так бояться пайовики?

16.11.2023

Купівля квартири – трудомісткий і відповідальний процес, на який можуть вплинути різні страхи. Вони можуть стати серйозною перешкодою для покупки квартири, навіть вщент покупки на тривалий термін. У цьому матеріалі розповімо, із якими страхами стикаються покупці на первинному ринку нерухомості. А також спробує розібратися, наскільки вони є виправданими.

Страх, що будинок ніколи до добудують 

Первинний ринок досі сприймається як високоризиковий. Проблеми з довгобудами в Україні вже багато років не втрачають актуальності. Багато покупців, які планують купити житло в новобудові, найбільше переживають, що їх можуть обдурити і будинок не добудувати. Варто зазначити, що зараз конфліктів, пов’язаних із пайовим будівництвом, стає дедалі менше. Поки не можна сказати, що ринок новобудов став повністю безпечним для покупця, але ситуація змінюється на краще і уряд намагається вирішити проблеми, пов’язані з довгобудами. Щоб убезпечити себе від загрози банкрутства будівельної компанії, покупцю варто перевірити репутацію забудовника, а також схему, за якою девелопер реалізує житло, та моніторити, як відбувається будівництво. Також варто зазначити, щоб пайовики не залишилися без житла, будівельні компанії зараз страхують свою відповідальність, і якщо будівництво заморожується або навіть припиняється, інвесторам повертають їхні кошти.

Страх, що будинок збудують із неякісних матеріалів 

Багато інвесторів непокояться, що під час будівництва будинку буде не дотримана технологія або забудовник порушить умови договору. Як показує практика, недоліки можуть виявлятися в будинках майже кожного забудовника – незалежно від його репутації. Експерти ринку нерухомості рекомендують у разі будь-яких недоліків не підписувати акт-передачі, поки забудовник їх не усуне. Це його обов’язок!

Страх, що площа вашої квартири не буде відповідати спочатку заявленій

Не варто відмовлятися від покупки квартири в новобудові тільки через страх, що площа вашої квартири не буде відповідати спочатку заявленої. Такі випадки можуть статись на ринку нерухомості. Вирішення такої проблеми є – не підписуйте договір з компанією та зверніть увагу на положення про розрахунок. Якщо квартира виявилася меншою за площею, то вартість кожного квадратного метра, а також компенсація мають бути визначені під час укладання договору.

Страх подвійного продажу квартири 

Імовірність, що вашу квартиру продадуть двічі, зараз дорівнює нулю. Раніше така шахрайська схема була досить популярною і багато інвесторів постраждали. Але завдяки укладенню договору купівлі-продажу такий вид обману вижив.Тут виключаються подвійні продажі, за участю других або третіх осіб.

Потенційним покупцям, які бояться купувати житло на первинному ринку, можна порадити звертати увагу на надійність та репутацію забудовника. Багато “фобій” зовсім не обґрунтовані, особливо з приводу подвійного продажу або умов договору. У будь-якому випадку, якщо вас щось не влаштовує або забудовник порушив умови договору, все вирішуване. Взагалі, надійні будівельні компанії зазвичай йдуть на поступки покупцям і готові корегувати умови на стадії підписання договору. Страшно купувати квартиру без підготовки до цієї важливої ​​справи. Якщо ви заручитеся допомогою надійної агенції нерухомості “Оксаген”, то можна не переживати.

Compare Listings