We found 0 results. View results
Your search results

На що звернути увагу під час купівлі квартири в новобудові?

16.11.2023

Експерти АН “Оксаген” розкажуть у цьому матеріалі, на що слід звернути увагу при купівлі квартири в новобудові.

Ринок нерухомості – це живий організм, який складно спрогнозувати, особливо, якщо ви новачок у цій сфері. Нововведення на ринку житлової нерухомості, зміна структури активності та переоцінка цінностей у сучасному світі диктують нові канони до оцінки житлової нерухомості. Якщо раніше багато хто вибирав квартири здебільшого спираючись на місце роботи, то зараз головний орієнтир для сучасної людини – жити, де комфортно.

На що саме звертати увагу, обираючи квартиру в новобудові?

Експерти кажуть, що критерії вибору в основному залежать від кінцевих цілей споживача, адже є різниця, коли інвестор шукає житло для подальшої здачі в оренду або перепродажу або ж для постійного місця проживання. Тож у цій статті розповімо саме про те, що краще враховувати, обираючи нову квартиру для себе.
Як і будь-який товар, квартира повинна відповідати запитам. Головними факторами вибору об’єкта житлової нерухомості є: його вартість, якість будівельних матеріалів, стиль життя, місцезнаходження та репутація забудовника.

Вартість  

Перед покупкою житла насамперед варто розрахувати бюджет.Як правило, в Україні бюджет багатьох інвесторів обмежений і він коливається від 40$ до 60$ тисяч. При такому бюджеті можна вибрати об’єкт у сегменті комфорт або затишок плюс. Також все залежить від того, у якому стані купується нерухомість. Вигідніше купити квартиру в будинку, що будується на етапі котловану, але в цьому випадку потрібно бути впевненим у надійності забудовника. Іноді краще купувати житло у процесі будівництва, але незадовго до введення будинку в експлуатацію. На цьому етапі також можна добре заощадити. Фахівці стверджують, що не варто розглядати надто дешеві квартири: вартість об’єкта має відповідати ринковій, якщо ж квартира на 10-15% дешевша, то це може свідчити про махінації шахраїв. Житло на первинному ринку можна купити вигідніше в зимовий час, так званий “мертвий сезон”. Деякі девелопери пропонують лояльні умови при виборі квартир на нижніх поверхах або зі стандартним плануванням. Є варіант сплатити всю вартість нерухомості відразу зі знижкою – також спосіб коригування бюджету у менший бік.

Безпека 

Для покупця житлових метрів важлива безпека. Експерти кажуть, що краще купувати житло у новому житловому мікрорайоні із закритою територією, наявністю охорони, систем відеоспостереження тощо. Як правило, у нових житлових комплексах забудовники дбають про безпеку майбутніх мешканців. Будинок має бути побудований за сучасними нормами, від цього залежить ваша зручність та розмір комунальних платежів.Тому наші експерти рекомендують звертати увагу на встановлені віконні системи, утеплювачі, наявність автономних систем опалення та обліку.

Стиль життя 

Сучасний стиль життя українців диктує нові вимоги до технологій будівництва та дизайну будинків. Все змінилося після пандемії Covid-19, люди частіше стали віддалено працювати і виникла необхідність виділення загальних зон усередині квартири. Фахівці рекомендують вибирати будинки, збудовані за монолітно-каркасними технологіями, де передбачено мінімум несучих конструкцій та є можливість перепланування за своїм бажанням. Нерухомість повинна мати продажну цінність за п’ять-десять років. Звичайно, ринок нерухомості непередбачуваний і передбачити зі 100% впевненістю складно, але якщо будинок побудований з якісних матеріалів, є розвинена інфраструктура, то таке житло цілком зберігає свої споживчі цінності і продати його надалі не складе труднощів.

Місцерозташування  

Зараз планка вимог у покупця підвищується і ще одним важливим моментом при виборі місця для постійного проживання є інфраструктура та підхід забудовника до організації благоустрою житлового комплексу. Сучасний стиль життя висуває нові вимоги до навколишнього простору: наявність різних магазинів, місць для релаксу, культурних та громадських зон та інше. Фахівці наголошують, що насамперед потрібно звертати увагу на транспортну доступність. Вибираючи квартиру в новобудові, запитайте себе: чи є тут всі необхідні об’єкти в кроковій доступності для вас?

Надійність забудовника 

Щоб не нарватися на чергову будівельну піраміду, варто ретельно вивчити репутацію забудовника. Вибирайте девелопера із високим рейтингом на ринку. Інформацію про будівельну компанію можна знайти на спеціалізованих форумах та чатах. Забудовник повинен мати такі документи:

  • акт про право власності на землю;
  • договір оренди з чинним терміном;
  • договір на право постійного користування землею або договір суперфіція;
  • дозвіл на будівельні роботи та інші.

Также зверніть увагу скільки років забудовник працює на ринку, скільки об’єктів він здав, наскільки значний його фінансовий капітал (Особисті кошти, інвестори або банки).

 Для купівлі квартири в новому комплексі радимо скористатися допомогою ріелторів або юристів, які постійно працюють у цій сфері знають усі підводні камені такого вибору. Інвестиції в нерухомості мають бути безпечними!

Compare Listings