We found 0 results. View results
Your search results

Відділення Російського для зовнішньої торгівлі банку

Наприкінці 19 століття Миколаїв швидко розвивається в економічному плані, відкриваються відділення великих на той час банків. На вулиці Великій Морській, одній із найстаріших вулиць Миколаєва, у різний час, з 1869 по 1915 роки перебувало 6 банків, 14 страхових та кредитних товариств, 7 шкіл та училищ, 3 консульства та близько 8 громадських організацій.

На вулиці Фалєєвській, 7 височить красива і строга будівля, яка до цих пір справляє враження чудового архітектурного творіння. Коли тут працювало відділення Російського для зовнішньої торгівлі банку.

Архітектура будівлі 

Велична будівля, на розі Фалєєвської та Великої Морської, була побудована в 1911-1912 роках у стилі неоренесанс. Цей напрямок прийшов на зміну модерну і на той час був популярним. Будівля нагадує італійське палаццо у формах епохи Відродження своїм масивним карном та рустівкою. Відсутність яскраво вираженого портика надає строгість образу будівлі. Побудований об’єкт був за проектом одеського архітектора В. М. Кабіольського інженером Ф. О. Гайдуковим. Про це свідчить табличка у стіні будівлі з іменами архітектора, будівельника та роком побудови.

У будівлі були спроектовані масивні вогнетривкі конструкції, наявність великого операційного залу, навколо якого знаходилися інші приміщення. Будівля – одне з найбільших творів дореволюційного Миколаєва.
Після того як банк припинив своє існування, тут був – Палац праці, пізніше – Палац піонерів, а зараз працює Обласний будинок художньої творчості та виховання. Будівля має статус пам’ятки архітектури місцевого значення.

Compare Listings