We found 0 results. View results
Your search results

Важлива професія – ріелтор

17.11.2023

У розвинених країнах світу професія ріелтор – одна із найпрестижніших на сьогодні. Угода на ринку нерухомості – складний процес, який включає безліч процесів. Перш ніж справа дійде до оформлення, потрібен ретельний підбір та перевірка документів, а це під силу лише досвідченому фахівцю.

Трохи історії 

Люди завжди купували і продавали будинки і часто користувалися для здійснення угоди за допомогою посередників. Це були предки сучасних ріелторів. Сама професія виникла із часів зародження права власності на нерухомість.
Термін «брокер» з англійської та перекладається як «посередник». Спочатку термін прижився лише на Лондонській товарній біржі, що відкрилася у 1566 році. Завдяки відкриттю інших бірж термін почав входити в побут і в інших країнах, наприклад, у Німеччині «маклер», у Франції «куртьє» або «біржовий агент». У дореволюційної Росії біржових посередників найчастіше називали маклерами, а з’явилося слово завдяки реформам Петра I. На законодавчому рівні 1717 року у Комерц-Колегії було затверджено посаду гофмаклера – чиновника, який відповідав розподіл та обмін житлових і комунальних об’єктів.

Ріелтор сьогодні 

Сьогодні ріелтор – це фахівець широкого профілю, йому потрібно бути оцінювачем, техніком, психологом, будівельником, істориком та багато ще ким. До його роботи висувається багато вимог.
Є думка, що ріелтори отримують гроші ні за що, а знайти нерухомість можна самостійно.Також сюжети про «чорні» ріелтори вплинули на несправедливе ставлення до цієї професії. Але сучасний ріелтор – це професіонал своєї справи, який знайде ідеальний варіант, вирішить усі питання з документами та підтримає психологічно. Звісно, ​​за свою роботу ріелтор отримує плату.
Ринок нерухомості постійно розвивається – посилилося законодавство, з’явилися серйозні агенції нерухомості з гарною репутацією. Ріелтори стали грамотнішими у законодавстві, архітектурі та інших сферах. Наразі ріелтори працюють на клієнта і для нього.

Портрет ріелтора в Україні

Навчають ріелторів у кількох освітніх закладах України. Наприклад, у Київському коледжі нерухомості. Здобути професію агента з нерухомості можна у Київському індустріальному технікумі, Черкаській філії Київського інституту технологій та дизайну, Одеській школі ріелторів чи інших навчальних закладах. Також можна закінчити курси «Операції з житловою та нежитловою нерухомістю». Фахівці, які давно працюють у цій сфері, вважають, що теорія у цій сфері завжди мінлива, оскільки законодавство постійно змінюється. Найкращим варіантом для майбутнього агента з нерухомості стане робота в хорошій компанії, де дбають про стажерів. Так ріелтор-початківець зможе повчитися у професіоналів: супроводжувати наставника на переглядах і переговорах. У серйозних агентствах нерухомості розроблені етапи укладання угод, також є різні тренінги для новачків.

Портрет ріелтора в Україні

Вік: від 23 до 50 років.Освіта: середня спеціальна освіта, вища та неповна вища. Близько 65% ріелторів мають вищу освіту, решта – неповна вища або середня спеціальна.

Досвід роботи: близько року у сфері нерухомості.

Якості: комунікабельність, стресостійкість, грамотність, здатність до навчання, мотивованість, відповідальність, прагнення до саморозвитку та інші.

Хто такий справжній ріелтор? 

Справжній ріелтор – це не тільки фахівець, який допоможе знайти потрібний варіант. У роботі ріелтора багато випадків, коли йому потрібно бути секретарем (договоритися про перегляди), психологом (розуміти всі бажання клієнта та заспокоїти на угоді), юристом, дизайнером, математиком. Бути справжнім ріелтором – значить постійно розвиватися, дізнаватися нове і бути корисним для клієнтів. Справжній ріелтор не побоїться поставити підпис на «Договорі з обслуговування клієнта» і нестиме відповідальність за свої дії. Успішні ріелтори приділяють своїй роботі дванадцять годин на добу, а іноді й більше. Закон для ріелтора – клієнт насамперед!
У роботу ріелтора входить багато обов’язків. Ріелтори додають до бази до сотні оголошень за тиждень. Також вони коригують інформаційну базу: перевіряють ціни, наявність об’єктів у продажу.
Робота несе в собі велике психологічне навантаження, тому що доводиться спілкуватися з різними людьми та знаходити до них підхід. Комунікабельність – це одне з умінь, яким має володіти успішний ріелтор. Чим більше він спілкується, тим більше у нього буде зв’язків, і як результат – більше угод. Вміння слухати клієнта та підтримати – також одна з невід’ємних якостей успішного агента.

Де знайти хорошого ріелтора?

Вибір агентства нерухомості та ріелтора можна назвати найвідповідальнішим етапом для покупця. Найкращим рішенням стане пошук компанії з давньою та позитивною історією існування. Ризики в такому разі менше, тому що репутація та відгуки говорять багато в чому. Кваліфікований спеціаліст, як правило, працює у стабільній структурі. У відомому агентстві нерухомості турбуються про репутацію і просто не можуть дозволити собі найняти поганого ріелтора.
Скориставшись послугами ріелтора, ви заощадите час та сили. Також не варто забувати, що юридична перевірка нерухомості на чистоту – це захист від шахрайства.
Продаж або купівля нерухомості, оренда квартири – це важлива та відповідальна справа! Звернувшись до нашого АН «Оксаген», ви знайдете найвідповідальніших і найпорядніших фахівців на ринку нерухомості!

Compare Listings